Vinete umplute cu legume

de Julie in Mancaruri de post, 23 Aug 2011 | 8868 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete,
  • 1 ceapa,
  • 4-5 rosii,
  • 1 ardei gras,
  • sare,
  • piper, 
  • 1/3 lingurita chimen,
  • patrunjel,
  • 3-4 linguri ulei.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu legume:

Vinetele se spala si se taie in doua pe lungime. Se scoate miezul din interior, cu ajutorul unei lingurite, lasand si pe coaja un strat subtire. Se prajesc apoi in ulei, pe ambele parti, pana se inmoaie putin.

Umplutura:

Miezul scos de la vinete se toaca marunt. Ceapa se taie pestisori. Rosiile se decojesc si se taie cuburi. Ardeiul gras se taie cuburi mici. Se inabusa ceapa in ulei si apa in cantitati egale. Se adauga vinetele si ardeiul gras si se calesc pana se inmoaie. Se pun rosiile si se asezoneaza cu sare, piper si chimen. Se continua calirea inca 3-4 minute, apoi se opeste focul. Cu pasta obtinuta se umplu vinetele si se aseaza deasupra felii de rosii. Se pun intr-o tava si se introduc la cuptor pentru 20-25 minute.

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu legume" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi manastiresti (de post)